Zupy: | ||
---|---|---|
Rosół z makaronem | porcja | 300 ml |
Kołduny w rosole | porcja | 300 ml |
Barszcz czysty z pasztecikiem | porcja | 300 ml |
Barszcz z uszkami | porcja | 300 ml |
Serowa z grzankami | porcja | 300 ml |
Borowikowa z kluseczkami francuskimi | porcja | 300 ml |
Grzybowa z makaronem | porcja | 300 ml |
Żurek polski z białą kiełbasą i jajkiem | porcja | 300 ml |
Grochowa | porcja | 300 ml |
Gulaszowa | porcja | 300 ml |
Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym | porcja | 300 ml |
Krem ze szparag z grzankami | porcja | 300 ml |
Krem z pomidorowo-cytrynowy | porcja | 300 ml |
Krem z zielonego groszku z grzankami | porcja | 300 ml |
Flaki wieprzowe po warszawsku | porcja | 300 ml |
Leczo | porcja | 300 ml |
Dania mięsne na ciepło: | ||
Zraz staropolski z wołowiny | porcja | 110 g |
Zraz wieprzowy w sosie pieczeniowym | porcja | 110 g |
Zraz z sarny w sosie jałowcowym | porcja | 110 g |
Udo kacze na musie jabłkowo-żurawinowym | porcja | 180 g |
Filet z kurczaka zapiekany w porach i parmezanie | porcja | 150 g |
Polędwiczki wieprzowe z borowikami | porcja | 150 g |
Polędwica z serem camembert w sosie kurkowym | porcja | 150 g |
Indyk w sosie śmietanowym | porcja | 140 g |
Podudzie z kurczaka faszerowane | porcja | 140 g |
Bifteki wieprzowe z serem feta i suszonymi pomidorami | porcja | 120 g |
Golonka pieczona w miodzie i piwie (bez kości) | porcja | 100 g |
Kotlet de volaille | porcja | 130 g |
Filet z kurczaka w płatkach migdałowych | porcja | 120 g |
Kotlet schabowy panierowany | porcja | 130 g |
Schab w kruchcie z sosem z zielonego pieprzu | porcja | 130 g |
Schab szpikowany w jarzynach | porcja | 140 g |
Rogal ze schabu z pieczarkami | porcja | 150 g |
Rolada z karkówki ze śliwką w sosie | porcja | 130 g |
Kotlet piastowski z serem i szynką | porcja | 130 g |
Mieszki schabowe z pieczarkami | porcja | 140 g |
Eskalop po hawajsku z serem i ananasem | porcja | 150 g |
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i czosnkiem | porcja | 130 g |
Indyk z zielonymi szparagami w sosie serowym | porcja | 130 g |
Kurczak w potrawce | porcja | 130 g |
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce | porcja | 100 g |
Szynka pieczona na soczysto | porcja | 120 g |
Ragout z baraniny | porcja | 250 g |
Ragout wieprzowe z warzywami | porcja | 250 g |
Boeuf Stroganoff | porcja | 250 g |
Klopsiki z cebulą i pieczarkami | porcja | 200 g |
Kurczak w curry | porcja | 250 g |
Indyk w sosie słodko-kwaśnym | porcja | 250 g |
Żoładki drobiowe duszone w potrawce z warzyw | porcja | 250 g |
Kurczak faszerowany po transylwańsku | sztuka | |
Ryby i owoce morza na ciepło:: | ||
Filet z łososia w ziołach | porcja | 120 g |
Filet z łososia z leśnymi grzybami | porcja | 150 g |
Filet z dorsza w sosie śmietanowym | porcja | 120 g |
Filet z miruny w cieście serowym | porcja | 160 g |
Filet z sandacza saute | porcja | 120 g |
Filet z sandacza w sosie z kurkami | porcja | 150 g |
Raki w winnym sosie | sztuka | 4 |
Risotto z rakami Chardonnay | porcja | 200 g |
Dania mączne:: | ||
Pierogi z kapustą i grzybami | porcja | 300 g |
Pierogi z serem i pieczarkami | porcja | 300 g |
Pierogi z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami | porcja | 300 g |
Pierogi ruskie | porcja | 300 g |
Pierogi mięsne | porcja | 300 g |
Risotto z warzywami | porcja | 300 g |
Krokiety naleśnikowe z farszem pieczarkowo-ziemniaczanym | porcja | 300 g |
Makaron fusilli z sosem bolognese | porcja | 300 g |
Makaron farfalle z sosem serowo-brokułowym | porcja | 300 g |
Makaron penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami | porcja | 300 g |
Dodatki: | ||
Ziemniaki z wody | porcja | 200 g |
Ziemniaki pieczone z ziołami | porcja | 200 g |
Puree ziemniaczane | porcja | 200 g |
Kluski ziemniaczane | porcja | 200 g |
Ziemniaki pieczone ze skórką | porcja | 150 g |
Krokiety ziemniaczane | porcja | 150 g |
Frytki | porcja | 150 g |
Ryż biały | porcja | 200 g |
Ryż doprawiany | porcja | 200 g |
Kasza gryczana | porcja | 200 g |
Sosy ciepłe | kg | |
Dipy | kg | |
Zestaw surówek | porcja | 150 g |
Kapusta staropolska | porcja | 150 g |
Warzywa gotowane z płatkami migdałów i bułką tartą | porcja | 150 g |
Marchewka zasmażana z groszkiem | porcja | 150 g |
Buraczki zasmażane | porcja | 150 g |
Modra kapusta | porcja | 150 g |
Pieczywo | porcja | 80 g |
Masło | porcja | 20 g |
Zakąski mięsne: | ||
Befsztyk tatarski z dodatkami | porcja | 90 g |
Polędwica faszerowana twarożkiem w sosie czosnkowym | porcja | 130 g |
Kurczak w sosie curry | porcja | 150 g |
Rolada z karkówki ze śliwką w galarecie | porcja | 150 g |
Rolada z karkówki z zielonym pieprzem | porcja | 150 g |
Schab po farmersku w galarecie | porcja | 150 g |
Indyk z brokułami w maladze | porcja | 150 g |
Galantyna z kurczaka | porcja | 150 g |
Szparagi w szynce | porcja | 150 g |
Szynka po rusku | porcja | 150 g |
Rolada nicejska z zielonymi oliwkami | porcja | 150 g |
Rolada z indyka w dwóch kolorach | porcja | 150 g |
Ozorek w galarecie | porcja | 150 g |
Pierś kacza z tartym jabłkiem i borówką | porcja | 140 g |
Schab w czerwonym pesto | porcja | 150 g |
Schab szpikowany po węgiersku | porcja | 150 g |
Pieczeń rzymska | porcja | 100 g |
Galaretka z drobiu | porcja | 100 g |
Galaretka wieprzowa | porcja | 100 g |
Klopsiki w occie korzennym | porcja | 100 g |
Pasztet staropolski | porcja | 100 g |
Zimne mięsa- zestaw | porcja | 100 g |
Deska serów- zestaw | porcja | 100 g |
Zakąski rybne i owoce morza: | ||
Łosoś wędzony z twarożkiem grani | porcja | 130 g |
Łosoś z brokułami i płatkami migdałów w galarecie | porcja | 150 g |
Łosoś w galarecie | porcja | 150 g |
Tatar z łososia na grzance | porcja | 100 g |
Tatar z łososia z dodatkami | porcja | 70g/50 g |
Pstrąg w galarecie | porcja | 150 g |
Pstrąg faszerowany szpinakiem | porcja | 150 g |
Pstrąg faszerowany warzywami | porcja | 150 g |
Sandacz w galarecie | porcja | 150 g |
Karp w galarecie | porcja | 150 g |
Węgorz wędzony | porcja | 50 g |
Ryba po grecku | porcja | 200 g |
Jajko z łososiem garni | sztuka | 2 połówki |
Śledź po lwowsku | porcja | 150 g |
Śledź po tatarsku | porcja | 150 g |
Śledź w oleju | porcja | 100 g |
Krewetki królewskie w cieście z dipem ziołowym | porcja | 5 szt. |
Tymbaliki z raków | porcja | 100 g |
Tymbaliki z owocami morza | porcja | 100 g |
Sushi- 3 maki i 3 nigiri | porcja | 6 szt. |
Drobne przekąski: | ||
Tartinka | sztuka | |
Warzywa z serm feta w tartoletce | sztuka | |
Koreczki na bazie serów, warzyw i owoców | sztuka | |
Jajko faszerowane pastami | sztuka | 2 połówki |
Kanapka dekoracyjna na bagietce | sztuka | |
Kanapka dekoracyjna na pieczywie mieszanym | sztuka | |
Kanapka dekoracyjna z łososiem wędzonym | sztuka | |
Sałatki: | ||
Gyros z grillowaną piersią kurczaka | kg | |
Smakosz na bazie ryżu | kg | |
Grecka | kg | |
Egzotyczna z ananasem | kg | |
Meksykańska | kg | |
Jarzynowa | kg | |
Brokułowa | kg | |
Z kurczakiem wędzonym | kg | |
Z tuńczykiem | kg | |
Życzymy smacznego i zapraszamy ponownie! |